gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Активности ДКП РС
субота, 30. септембар 2017. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Будимпешта: Писци посетили амбасаду
+ larger fontnormal font- Smaller font
pestanski omnibus_30092017_BАмбасадор Србије у Мађарској Раде Дробац примио је 30. септембра у згради амбасаде учеснике "Пештанског књижевног омнибуса", једног од централних програма у оквиру традиционалне манифестације "Месец српске културе у Мађарској".

Амбасадор је указао на значај писане речи за очување идентитета српског народа, а посебно оног његовог дела који живи изван матичне државе и истакао значај који у том смислу има управо завршена манифестација "Месец српске културе у Мађарској", коју сваке године организује Српски културни центар.

„Захваљујем се писцима што својим доласком и учешћем на овом већ традиционалном скупу књижевних посленика, дају подршку најзначајнијој културној манифестацији Срба у Мађарској. Српска култура далеко је утицајнија него што ми то често мислимо, на целом говорном подручју српског или сродних језика, због чега јој треба посветити још већу пажњу и пружати сву неопходну подршку, посебно посленицима који живе и стварају ван земље", рекао је амбасадор Дробац.

pestanski omnibus_30092017_A
Амбасаду су посетили књижевници из Србије, Мађарске, Румуније, Немачке, Аустрије, Холандије, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Турске, председник Удружења књижевника Србије Радомир Андрић и заменик секретара за културу, информисање и односе са верским заједницама Војводине Небојша Кузмановић.