gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Aktivnosti DKP RS
utorak, 11. jun 2013. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Promocija u GK „Festivala cveća" u Beloj Crkvi
+ larger fontnormal font- Smaller font
Crkva-Djordja-TemisvarU prostorijama Generalnog konzulata u prisustvu temišvarskih medija ( TVR 1 - Regionalni RTV centar Temišvar, TV Europa Nova, TV 89, Radio Banat link, dnevnici „Adevarul", „Renašterea Banaceana", on line dnevnici Ti on, Tim Polis, Pentru Timisoara i Timisoara express, nedeljnici „Evenimentul Zilei", „Naša reč", „Ofensiv pres"), predstavnika organizatora Međunarodnog festivala cveća koji se sa manjim prekidom već 150 godina održava u Beloj Crkvi održana konferencija za novinare povodom redovne smotre ove manifestacije (24. do 30. juna). Prisutnima su se sa pojedinostima u vezi sa programom i značajem održavanja jedne od najpoznatijih svečanosti ove vrste u Srbiji obratili predsednik opštine Bela Crkva, Stanko Petrović, predsednik Skupštine grada Nenad Živanović, Lujza Licko iz TO Bele Crkve i Ilija Blanuša, direktor Centra za kulturu. Na prezentaciji je bio i predsednik Saveza Srba u Rumuniji, Ognjan Krstić.
Pozdravljajući prisutne GK je istakao da promocija ove tradiconalne kulturne i turističke manifestacije Bele Crkve predstavlja samo jedan u nizu brojnih skupova na koje se sa radošću i zadovoljstvom pozivaju njegovi ljubitelji.
ca jedne i druge strane granice, te da je on u istinskoj funkciji jačanja prijateljskih i kulturnih odnosa, razvoja duhovnosti, tradicije i identiteta bratskih naroda koji žive na ovim prostorima.
Ključne reči: Rumunija