gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Aktivnosti DKP RS
petak, 07. jun 2013. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Dani srpske kulture u Parizu
+ larger fontnormal font- Smaller font
parisU organizaciji dijaspore Srba u Francuskoj, a pod pokroviteljstvom Kancelarije za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu i Ministarstva kulture R. Srbije, 1. juna u Rezidenciji Ambasadora Republike Srbije otvorena je manifestacija Dani srpske kulture u Parizu.

Tim povodom u Pariz su doputovali: Predrag Peruničić, državni sekretar Ministarstva omladine i sporta, Rastko Janković, pomoćnik direktora Kancelarije za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, i Vesna Remović, savetnik u Ministarstvu kulture i informisanja.

U cilju boljeg upoznavanja i dalje saradnje dijaspore i matice, u nedelju 2. juna 2013. godine, održan je sastanak na kome su predstavnici dijaspore upoznali zvanične predtsavnike Republike Srbije o postojećim klubovima, asocijacijama, njihovim aktivnostima i dr. Kako su se zahtevi dijaspore odnosili uglavnom na novčanu pomoć matice, zvanični predstavnici Republike Srbije su pozvali predsednike klubova i udruženja u Beograd, kako bi zajedno sagledali programe koji bi mogli da budu predmet dalje zajedničke saradnje.

Na sastanku je bila prisutna ispred Ambasade, Branislava Bečanović, prvi sekretar. Manifestacija će trajati do 9. juna.
Ključne reči: Francuska