gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Активности ДКП РС
четвртак, 18. април 2013. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Прослава 70. годишњице сервиса на српском језику Гласа Америке
+ larger fontnormal font- Smaller font
На позив организатора, Амбасадор Петровић је присуствовао обележавању 70. годишњице сервиса на српском језику Гласа Америке. Поред њега, скупу су присуствовали и заменик помоћника ДС Ф.Рикер, амбасадор Црне Горе у САД С.Дармановић, некадашањи амбасадор САД у Београду М. Полт, директор Гласа Америке Д.Енсор, директор Интернатионал Броадкастинг Боард Р.Лобо, америчке дипломате, аналитичари и представници Конгреса који се баве Балканом. 
У излагањима представника Гласа Америке и амбасадора Рикера, акценат је био стављен на значај и улогу коју је српски сервис имао у објективном и тачном извештавању јавности на простору бивше СФРЈ, нарочито током ратних сукоба на Балкану током 90-их. Указано је и на улогу Гласа Америке у унапређењу веза између САД и других земаља, посебно у погледу размене информација и бољег међусобног познавања и разумевања.
У свом обраћању, амбасадор Петровић је честитао на значајном јубилеју, истакао професионалност извештавања српског сервиса, као и посвећеност јачању демократије и промоцији слободе медија.
Кључне речи: САД