gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис
Активности ДКП РС
Фажана: Одржан Фестивал националних мањина Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
субота, 07. септембар 2019.
fazana3Генерални конзул Горан Петровић присуствовао је Фестивалу националних мањина "Фажани с љубављу" и у поздравном говору захвалио председнику општине на помоћи коју Фажана пружа Већу српске националне мањине и додао да се број учесника повећава, што указује да је манифестација постала традиционална.
Опширније...
 
Буенос Ајрес: Дела Мокрањца на концерту у аргентинском МИП-у Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
четвртак, 05. септембар 2019.
dela mokranjcaАмбасадорка Јела Баћовић и генерални директор за културу МИП Серхио Алберто Баур отворили су 5. септембра свечани концерт Дечијег хора Аргентине и српске харфисткиње Лене Петровић у Министарству спољних послова и вера. Концерт „Зближимо се путем музике" организовала је Амбасада Србије у оквиру циклуса МИП-а Аргентине „Спајање култура".
Опширније...
 
Берлин: Летњи пријем у Амбасади Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
уторак, 03. септембар 2019.
altНемачки савезни министар привреде и енергетике Петер Алтмајер (ЦДУ) био је гост и говорник на летњем пријему који су заједнички организовали Амбасада Србије и удружење „Берлински пословни разговори" у Берлину 3. септембра.
Опширније...
 
Њу Делхи: Амбасадор Марић са министром спољних послова Муралидараном Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
недеља, 01. септембар 2019.
ministar spoljposlАмбасадор Владимир Марић имао је састанак са новим индијским министром спољних послова Веламвелијем Муралидараном, на коме су разговарали о начинима за јачање економске сарадње Србије и Индије. Амбасадор је истакао могућности у областима филмске продукције и туризма и подвукао да је Србија укинула визе индијским држављанима, створивши тако боље услове за туристиче посете индијских држављана нашој земљи.
Опширније...
 
Игало: Завршена Летња школа српског језика Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
субота, 31. август 2019.
Letnja kola_srpskog_jezikaПрви пут Летња школа српског језика за студенте из европских и светских универзитета одржана је у Игалу, од 12. до 31. августа. Школу, коју су похађали студенти српског језика из Русије, Француске, Немачке, Аустрије и САД, организовала је Матица српска – Друштво чланова у Црној Гори под покровитељством Министарства спољних послова Србије.

Поред предавања о изговору, књижевности, граматици, студентима су омогућене и многе ваннаставне активности у виду дружења, екскурзија, обилазака културно-историјских знаменитости Црне Горе, песничких вечери.

Председница Матице српске – Друштва чланова у Црној Гори Јелица Стојановић је упутила је Захвалницу Генералном конзулату Србије у Херцег Новом због „подршке у реализовању значајног пројекта за српски корпус у Црној Гори".
Опширније...
 
Москва: Интервју амбасадора Терзића на ТВ „Дан" Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
среда, 28. август 2019.
intervju danТелевизија „Дан" објавила је интервју са амбасадором Славенком Терзићем под насловом "Самоубиство Европе. Зашто је глобалистима потребно Косово".
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>