gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис
Активности ДКП РС
Солун: Изложба „Свети Сава Српски“ Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
четвртак, 08. јун 2017.
solun 8620171У Музеју византијске културе у Солуну отворена је изложба под називом „Свети Сава Српски" Историјског музеја Србије, која публици представља живот и дело Светог Саве, као и његов значај за целокупну историју српске цркве и српске државе.
Кључне речи: Грчка
Опширније...
 
Њујорк: Стари српски накит на нов начин у Њујорку Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
четвртак, 08. јун 2017.
njujork 8620171Катарина Чудић, историчар уметности, дизајнер и аутор уметничког накита,  са посебним интересовањем за историју накита и савремени накит, је у сарадњи са генералним конзулатом Републике Србије у Њујорку, успешно представила свој рад, који је многобројним гостима дочарао средњовековни српски накит на модеран начин.
Кључне речи: САД
Опширније...
 
Лондон: Трибина са шефом Представништва Њујорк Тајмса у Амбасади Србије Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
уторак, 06. јун 2017.
london 6620171Поводом предстојећих општих избора у Уједињеном Краљевству, Амбасада Републике Србије у Лондону организовала је са шефом Представништва Њујорк Тајмса у Лондону Стивеном Ерлангером трибину на тему ванредних избора у Британији и њиховог значаја за будуће односе Уједињеног Краљевства са Европском унијом и САД.
Кључне речи: Велика Британија
Опширније...
 
Братислава: Презентација фототипског издања Мирослављевог јеванђеља Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
уторак, 30. мај 2017.
Под покровитељством и уз логистичку помоћ Амбасаде Републике Србије у Словачкој, у просторијама Пољског института у Братислави, представљено је фототипско издање Мирослављевог јеванђеља, најстаријег документа српског књижевног језика написаног ћирилицом. Том приликом приказан је и филм о Мирослављевом јеванђељу „У почетку беше реч". У организацији догађаја учествовали су Удружење „Слово" из Новог Сада и Удружење Срба у Словачкој.
Кључне речи: Словачка
Опширније...
 
Положен венац на споменик браћи Ћирилу и Методију у Београду Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
среда, 24. мај 2017.
IMG-20170524-WA0005Поводом 24. маја, Дана бугарске просвете и културе и словенске писмености, начелник Одељења за међународну културну, просветну, научну, технолошку и спортску сарадњу у Министарству спољних послова Републике Србије, Драгана Вујић присуствовала је церемонији одавања поште браћи Ћирилу и Методију и њиховом делу.
Опширније...
 
Осло: Предавање о Југословенским заробљеницима у Норвешкој од 1942. до 1945. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
недеља, 21. мај 2017.
oslo 21520171У сарадњи са  „Центром за студије холокауста и религијских мањина" из Осла и „Нарвик центром" из Нарвика, Амбасада Републике Србије у Ослу организовала је 21. маја предавање на тему „Југословенски заробљеници у Норвешкој од 1942. до 1945. – од масовног убијања од стране припадника СС до пакета Црвеног крста под Вермахтом", које је одржао историчар Микаел Стоке из „Нарвик центра". Предавање је одржано у згради Холокауст центра у Ослу.
Кључне речи: Норвешка
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>