gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис
Активности ДКП РС
Цирих: Обележена годишњица смрти Милеве Марић Ајнштајн Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
недеља, 16. септембар 2018.
mileva maric1Помен поводом 70. годишњице смрти Милеве Марић Ајнштајн одржан је на месту где она почива, на гробљу Нордхајм у Цириху, 16. септембра, у организацији Генералног конзулата Србије, удружења „Тесла сосајати", Српске православне цркве из Цириха и удружења наших грађана.
Опширније...
 
Берн: Концерт српске музике Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
петак, 14. септембар 2018.
altХор и оркестар „Књаз Милош" Удружења „У име живих" одржао је у Амбасади Србије у Берну концерт српске духовне, традиционалне и народне музике, посвећен обележавању 100 година од примирја у Првом светском рату.
Опширније...
 
Бразилија: Амбасадор Лазић о европском путу Србије Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
среда, 12. септембар 2018.
altАмбасадор Србије у Бразилу Вељко Лазић дао је интервју за емисију „Изазови ЕУ" Радио Сената. Он је бразилској публици, говорећи на португалском, приближио спољно-политичке приоритете Србије. Опредељење Србије да се интегрише у Европску унију била је централна тема разговора, тако да је амбасадор говорио о оствареном напретку наше земље у процесу евроинтеграција, као и о току актуелних проговора Србије и ЕУ.
Опширније...
 
Њу Делхи: Србија за индијске туристе Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
уторак, 11. септембар 2018.
altАмбасадор Србије у Индији Владимир Марић дао је неколико интервјуа туристичким магазинима у овој земљи током посете новинара нашој амбасади 21. августа, у којима је промовисао овдашње туристичке атракције.
Опширније...
 
Техеран: Амбасадор Тодоровић о примерима културне сарадње Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
понедељак, 10. септембар 2018.
altИранска новинска агенција ИРНА објавила је разговор са амбасадором Драганом Тодоровићем, у којем је говорио о блискости и сарадњи две земље у области културе.
Опширније...
 
Токио: Култура древних Римљана у Србији Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
среда, 05. септембар 2018.
rimljaniПредстављање јела служених на двору римских императора организовано је 4. септембра у Амбасади Србије у Токију, на иницијативу Друштва Јапан-Србија, у сарадњи са Удружењем за унапређење музичке сарадње Србије и Јапана. Председник Друштва Јапан-Србија Тадаши Нагаија и наш амбасадор Ненад Глишић истакли су да је значајан број римских императора рођен у Србији и препоручили гостима да приликом путовања у Србију обиђу и римске локалитете, Виминацијум и Гамзиград.
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>