gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис
Активности ДКП РС
Мумбај: Амбасадор Марић доделио награду индијском продуценту Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
четвртак, 22. март 2018.
mumbajАмбасадор Србије у Индији Владимир Марић уручио је Сендхилу Тјагараџану, продуценту индијског филма „Вивегам", сниманом на локацијама у Србији, награду за допринос промоцији Србије као туристичке дестинације на индијском тржишту.
Опширније...
 
Мехелен: Наступ српских уметница Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
четвртак, 22. март 2018.
koncert mehelenДве српске уметнице – пијанисткиња Наташа Вељковић и виолинисткиња Милица Зулус одржале су 18. марта концерт у Мехелену, уз подршку Амбасаде Србије у Белгији. Концерт је омогућило Удружење „Невероватни Хајдн" из Мехелена и Културни центар Аустрије. Присуствовала је амбасадорка Србије Марина Јовићевић, градоначелник Мехелена Барт Сомерс и секретар за културу града Бјорн Сифер.
Опширније...
 
Осло: Српски фолклор на Фестивалу Франкофоније Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
среда, 21. март 2018.
frankofonijaВече балканског и балтичког фолклора, у оквиру традиционалног годишњег Фестивала Франкофоније, одржано је 16. марта у Афричком културном центру у Ослу, у организацији амбасада Србије, Бугарске и Лeтоније и сарадњи са Француским институтом.
Опширније...
 
Мусури: Српско-идијски филм „Земља богова“ отворио филмски фестивал Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
уторак, 20. март 2018.
festivalАмбасадор Србије у Индији Владимир Марић обратио се публици након пројекције српско-индијског филма „Земља богова", којим је отворен Мусури филмски фестивал. Амбасадор Марић је искористио прилику да укаже на важност културне сарадње између две земље и на улогу филма у приближавању два народа, као и на посебну симболику приказивања у години у којој Индија и Србија прослављају 70. годишњицу дипломатских односа.
Опширније...
 
Токио: Представљање Србије у оквиру пројекта „Пријатељи света" Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
понедељак, 19. март 2018.
o1У оквиру пројекта „Пријатељи света" Јелена Николић и Ћихаја Ојаизу из Амбасаде Србије у Јапану, посетили су 14. марта токијску Основну школу „Шинозаки-2", где је ђацима представљен историјат Србије у 20. веку. Пројекат реализује Комитет за образовање града Токија, у сусрет олимпијским и параолимпијским играма у Токију 2020. године, а школа „Шинозаки-2" је задужена за сарадњу са Србијом, Грчком и Палестином.
Опширније...
 
Преторија: Србија отворила програмски део фестивала „Дани Франкофоније" Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
субота, 17. март 2018.
altАмбасади Републике Србије у Јужној Африци припала је част да отвори програмски део традиционалне манифестације „Дани Франкофоније" у ЈАР, приказивањем филма „Реквијем за госпођу J." у просторијама невладине организације "Алијанс франсез" у Преторији. Пре пројекције, гостима се обратио амбасадор Србије у Преторији Божин Николић.
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>