gototopgototop
Министарство спољних послова Министарство Министар
Интервјуи министра
Интервју првог потпредседника Владе и министра спољних послова Републике Србије Ивице Дачића за “New Europe” Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
понедељак, 20. март 2017.
p7-38-1024x682Србију је поново у изборном процесу, током којег бира новог председника Републике. Која је, по вама, кључна реч тих избора?
Опширније...
 
Дачић: Надам се да ће ЕУ преживети Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
среда, 07. септембар 2016.
dacic dw_792016Ивица Дачић у интервјуу за ДW: о ОЕБС-у, ЕУ и НАТО, неспоразумима Србије и Хрватске, референдуму у РС, о томе да ли „нормализација" подразумева признање Косова, о хашким пресудама и Слободану Милошевићу.
Опширније...
 
Интервју Ивице Дачића за “Спутњик“ Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
недеља, 03. април 2016.
sputnjik3Упркос нераскидивим историјским, духовним и културним везама, доброј војној сарадњи и чврстим политичким односима Русије и Србије, економски односи двеју земаља нису на највишем нивоу.
У ексклузивном интервјуу за „Спутњик" потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић говори о предстојећим парламентарним изборима у Србији, о пресудама Хашког трибунала, о покушајима међународне заједнице да дестабилизује ситуацију у нашој земљи и региону.
Опширније...
 
Ауторски текст Ивице Дачића Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
недеља, 21. фебруар 2016.
autorski tekst_dacic_2122016Интересантна ствар се дешава у нашем јавном простору. Положај Србије, њена војна неутралност, сигуран пут ка Европској унији и јасно опредељење за пријатељске односе са Русијом – све то, изгледа, више смета појединцима у Србији, него било коме у свету.
Опширније...
 
Интервју Ивице Дачића за “Спутњик” Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
уторак, 07. април 2015.
intervju sputnjik_742015Са Дачићем смо разговарали у тренутку када се српско јавно мњење прилично узбуркало због потписивања Индивидуалног партнерског акционог плана (ИПАП), којим се НАТО-у омогућава да пролази преко наше територије и да користи војну инфраструктуру у земљи. Дачић за Спутник одговара на питање да ли би Србија била легитимна мета уколико би се војска НАТО-а налазила у некој од наших касарни, у тренутку када обавља неку војну интервенцију.
Опширније...
 
Интервју Ивице Дачића за ХРТ Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
четвртак, 12. март 2015.
dacic hrt_1Како сте задовољни овим вашим кратким боравком у Загребу?

Ово није мој први боравак у Загребу. Ви знате да сам ја имао читав низ посета Хрватској на својим претходним функцијама, као министар унутрашњих послова и као председник Владе Републике Србије. Али ова посета је јако специфична зато што се она на неки начин може дефинисати као једна почетна посета, у смислу обнављања наших договора које смо имали од раније, а то је да радимо на нормализацији, односно на решавању отворених питања. Код свих саговорника са којима сам разговарао, од председнице преко премијера до председника Сабора и мог домаћина Весне Пусић, министарке спољних послова, и са једне и са друге стране је изражена велика жеља за добрим односима између Хрватске и Србије. Жеља да у нашим односима нема табу тема, односно да се отворено мора разговарати и о отвореним питањима из прошлости, да у том прилазу треба бити што више рационалан и не баратати категоријама мржње и љубави, него категоријама заједничких интереса и трудити се да правимо мостове између наших земаља и наших народа. У том смислу је то један заиста добар сигнал, и посета и присуство председника Владе Републике Србије Александра Вучића на инаугурацији нове хрватске председнице, то су неки сигнали који говоре о томе да ипак треба да будемо много паметнији и рационалнији у креирању наше садашњости и будућности.
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 Следећа > Крај >>