gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Konzularno Putovanja u inostranstvo Vesti
sreda, 15. maj 2019. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Teroristički napadi na Šri Lanci
+ larger fontnormal font- Smaller font
Povodom terorističkih napada u Šri Lanki, koji su se dogodili 21. aprila 2019. godine u prestonici ove zemlje gradu Kolombu, kao i u gradu Negombu (blizu Šri Lanke) i na istoku zemlje u gradu Batikaloa, državljanima Republike Srbije koji se nalaze u toj zemlji, preporuka je da poštuju savete lokalnih organa bezbednosti, odnosno hotelskog bezbednosnog osoblja i tur operatera.
Širom zemlje uveden je policijski čas, pa je potrebno ograničiti kretanje dok je na snazi navedena mera. Mere bezbednosti na aerodromu su pojačane, pa se putnicima zbog aerodromskih procedura i povećanih bezbednosnih mera savetuje raniji dolazak.
U svakom trenutku državljani Republike Srbije za konzularnu pomoć i zaštitu mogu da se obrate Ambasadi Republike Srbije u Nju Delhiju na sledeće kontakt telefone + 9111/2687-36-61 ili +9111/2687-20-73, kao i na sledeću e-mail adresu: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .
Zbog opasnosti od novih terorističkih napada, državljanima Republike Srbije koji odluče da putuju u Šri Lanku savetuje se da poštuju bezbednosne preporuke lokalnih organa Šri Lanke, kao i da posebno obrate pažnju prilikom obilaska turističkih lokaliteta i javnih mesta.