gototopgototop
Министарство спољних послова Конзуларне вести са насловне стране Конзуларне вести
уторак, 07. новембар 2017. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Конзуларне консултације Министарства спољних послова Републике Србије и Министарства иностраних послова Републике Тунис
+ larger fontnormal font- Smaller font
skp tunis_07112017_01Конзуларне консултације Министарства спољних послова Републике Србије и Министарства иностраних послова Републике Тунис, на нивоу помоћника министара за конзуларне послове, одржане су у Београду, 7. новембра 2017. године.

На консултацијама су изражена очекивања да ће конзуларни односи и убудуће пратити и помагати тренд развоја политичке и економске сарадње и да постоје велике могућности за даље унапређивање досадашње и иницирање нових видова сарадње у областима од заједничког интереса, чему доприноси и вишедеценијска визна либерализација, која датира од 1965. године.

У циљу даљег унапређења сарадње и редовне размене искустава у конзуларној области, посебно у вези са пружањем квалитетне конзуларне заштите грађанима, договорено је да конзуларне консултације одржавају наизменично и да се, према потреби, одржавају и мешовити експертски састанци.

skp tunis_07112017_02

Конзуларне консултације су биле садржајне и у духу пријатељских односа. Изражена је обострана спремност за даље развијање конзуларне сарадње и унапређење билататералног уговорног стања Републике Србије и Републике Тунис.