gototopgototop
уторак, 22. октобар 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Уверење да ће посета министра Алтмајера дати подстрек јачању економске сарадње Србије и Немачке
+ larger fontnormal font- Smaller font
AltmajerПрви потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић, разговарао је данас са министром привреде и енергетике Савезне Републике Немачке Петером Алтмајером.

Министар Дачић је пожелео Петеру Алтмајеру срдачну добродошлицу.

Заједнички је констатовано да су српско-немачки односи последњих година постали одлични, као и да постоје услови да они буду још бољи. Током разговора је оцењено и да изузетан подстрек билатералној сарадњи две земље дају веома добри лични односи председника Вучића и канцеларке Меркел.

Министар Дачић је истакао да односи са Немачком за Србију представљају приоритет, како на политичком тако и на економском плану. Када је реч о економском сегменту односа, шеф српске дипломатије посебно је нагласио значај чињенице да је министар Алтамјер у посету Србију дошао у пратњи велике привредне делегације, са циљем да привредни субјекти две земље разговарају о конкретним мерама за даље унапређење сарадње.

Министар Алтамјер је изразио велико задовољство што са бројном привредном делегацијом борави у Србији и изразио уверење да ће његова посета дати конкретне резултате на плану даљег јачања економске сарадње између Србије и Немачке.

У вези са унапређењем политичког дијалога две земље, министар Алтмајер је изразио наду да ће министар спољних послова Савезне Републике Немачке Хаико Мас у наредном периоду посетити Србију.

Током разговора, размењена су и мишљења о перспективама за обнављање дијалога између Београда и Приштине, као и о укупној ситуацији у региону.


Кључне речи: Немачка Ивица Дачић