gototopgototop
уторак, 22. октобар 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Традиционално пријатељски односи Србије и Кеније
+ larger fontnormal font- Smaller font
Dacic -_Muturi_1Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић састао се данас са председником Националне скупштине Републике Кеније Џастином Мутуријем.

Министар Дачић је изразио задовољство односима две земље које краси традиционално пријатељство још из времена Тита и првог председника Кеније Џома Кенијате.

Шеф дипломатије је захвалио на подршци коју Кенија пружа суверенитету и територијалном интегритету Србије. Указујући на одличне и традиционално пријатељске односе Кеније са Србијом, председник Националне скупштине Мутури је потврдио наставак подршке Кеније по питању КиМ на билатералном и мултилатералном плану.

У разговору је изражен обострани интерес за даље унапређење билатералних односа кроз размену посета на свим нивоима и јачање економске и других облика сарадње. Заједнички је оцењено да постоји обострана жеља да се односи два народа развијају, као и да се сарадња у свим сферама интензивира.

Двојица саговорника констатовала су да има много могућности за јачање билатералне сарадње Србије и Кеније, посебно економске, и да, с тим у вези, треба дати посебан подстицај привредницима двеју земаља.
На крају, министар Дачић је истакао да ће Србија подржати кандидатуру Кеније за несталног члана Савета безбедности Уједињених нација у периоду 2021-2022, на изборима који ће се одржати у јуну 2020. године.

Кључне речи: Кенија Ивица Дачић