gototopgototop
уторак, 02. април 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Опроштајна посета амбасадора Елијадеса
+ larger fontnormal font- Smaller font
ambasador Grcke_2._april_2019Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Републике Грчке у Републици Србији Елијаса Елијадеса.

Министар Дачић захвалио је амбасадору Елијадесу на ангажовању током трајања његовог мандата и доприносу додатном учвршћивању блиских и пријатељских односа Србије и Грчке. Шеф српске дипломатије је констатовао да је у том периоду интензивиран политички дијалог на високом и највишем нивоу кроз реализацију билатералних посета и редовних састанака Високог савета за сарадњу две земље.

Амбасадор Елијадес захвалио је министру Дачићу и Министарству спољних послова у целости на свеукупној помоћи која је допринела остваривању успешне и конструктивне сарадње. Грчки амбасадор је нагласио да Србија може да рачуна на даљу безрезервну и снажну подршку Грчке по питању Косова и Метохије, као и у процесу приступања Србије Европској унији.

Министар Дачић изразио је уверење да ће се политичка динамика наставити, захвалио је амбасадору Елијадесу на личном доприносу и залагању, и пожелео му пуно успеха у даљем раду након завршетка мандата.

Кључне речи: Грчка Ивица Дачић