gototopgototop
понедељак, 18. март 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић примио је делегацију Европског савета за спољне послове
+ larger fontnormal font- Smaller font
KuperПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је данас делегацију Европског савета за спољне послове (ECFR) коју је предводио британски дипломата и некадашњи посредник у техничком дијалогу између Београда и Приштине Роберт Купер.

ECFR je међународни think-tank, основан 2007. године, који има за циљ да буде форум за размену мишљења и идеја о кључним питањима међународних односа из европске перспективе.

На састанку је било речи о актуелном стању у односима Републике Србије и Европске уније у приступном процесу Србије за чланство у ЕУ, о будућности дијалога између Београда и Приштине, спровођењу политичких и економских реформи на путу ка ЕУ, са посебним акцентом на регионалној сарадњи.

Министар Дачић поновио је да пуноправно чланство у ЕУ представља спољнополитички приоритет Србије, као и да се Србија залаже за решавање свих отворених питања у том процесу кроз дијалог и мирним путем. Министар је говорио и о потреби за проналажењем одрживих решења у дијалогу између Београда и Приштине, уз адекватну подршку међународне заједнице.