gototopgototop
ponedeljak, 04. februar 2019. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić razgovarao sa generalnom sekretarkom Saveta za regionalnu saradnju
+ larger fontnormal font- Smaller font
Majlinda Bregu_-_RCCPrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić, sastao se danas sa Majlindom Bregu, generalnom sekretarkom Saveta za regionalnu saradnju, koja boravi u poseti Republici Srbiji, u okviru njene turneje po regionu, a nakon preuzimanja dužnosti generalnog sekretara 1. januara 2019. godine.

Sastanak je bio prilika za razmenu mišljenja o svim aktuelnim pitanjima regionalne saradnje s posebnim akcentom na evropsku perspektivu Zapadnog Balkana, kao i ekonomske i ukupne društvene reforme koje se u tom cilju sprovode.

Ministar Dačić je u razgovoru ponovio posvećenost Srbije jačanju regionalne saradnje, koju smatramo ključnom za napredak na evropskom putu našeg regiona. Posebno je naglasio da će Republika Srbija nastaviti da se aktivno zalaže za unapređenje političke klime i dijaloga, pomirenja, tolerancije i otvorenosti prema saradnji, kao najvažnijim preduslovima stabilnosti i prosperiteta regiona Jugoistočne Evrope i njenih građana.

Ministar je čestitao Majlindi Bregi izbor na funkciju generalnog sekretara Saveta za regionalnu saradnju i poželeo uspeh u daljem radu.