gototopgototop
sreda, 16. januar 2019. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić razgovarao sa načelnikom Generalštaba Unije Komora
+ larger fontnormal font- Smaller font
GS KomoraPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa načelnikom Generalštaba Unije Komora Jusufom Idzihadijem koji boravi u poseti Srbiji.

Ministar Dačić izrazio je zadovoljstvo zbog revitalizacije odnosa između dve zemlje. Naglasio je da Srbiju i Komore odlikuju tradicionalno prijateljski odnosi, koji imaju dugu istoriju. Podsetio je na svoju posetu Uniji Komora, marta 2018. godine, kao i na posetu ministra inostranih poslova Komora Beogradu, novembra iste godine, kada je dogovoreno produbljivanje saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa. Rekao je da ga veoma raduje što se postignuti dogovori o saradnji ostvaruju, o čemu svedoči i današnja poseta našoj zemlji načelnika Generalštaba Unije Komora.

Ministar Dačić je preneo zahvalnost Vladi i građanima Unije Komora zbog odluke ove zemlje da povuče priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova. Istakao je da posebno cenimo ovaj gest prijateljstva, kojim su Komori pokazali da poštuju osnovne principe međunarodnog prava.

Sagovornici su tokom susreta razmotrili mogućnosti za dalje produbljivanje saradnje na planu odbrane, ekonomije, obrazovanja, turizma i kulture. Saglasili su se o potrebi zaključenja odgovarajućih bilateralnih sporazuma.