gototopgototop
sreda, 16. januar 2019. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Oproštajna poseta ambasadorke Brazila
+ larger fontnormal font- Smaller font
Amb. Brazila_-_oprostajPrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadorku Federativne Republike Brazil Izabel Kristinu de Azevedo Hejvert.

Uz zahvalnost na aktivnom angažmanu ambasadorke i njenom doprinosu daljem razvoju tradicionalno prijateljskih odnosa Srbije i Brazila, u razgovoru je potvrđen naš interes da sa Brazilom, jednim od naših ključnih političkih i ekonomskih partnera u regionu Latinske Amerike i šire, nastavimo da unapređujemo saradnju u svim oblastima od obostranog interesa. Ambasadorka de Azevedo je posebno istakla značaj unapređenja ugovorne osnove kroz okončanje rada na usaglašavanju bilateralnih sporazuma u proceduri, kao i na potencijale za razvoj saradnje na ekonomskom planu.

Ministar Dačić je izrazio zadovoljstvo zbog prisustva ceremoniji inauguracije predsednika Žaira Bolsonara 1. januara 2019. godine i susreta sa novim ministrom spoljnih poslova Ernestom Araužom, istakavši našu spremnost da nastavimo blisku saradnju sa novom Vladom Brazila. Još jednom je izrazio zahvalnost na podršci Brazila teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije.