gototopgototop
понедељак, 05. новембар 2018. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић примио новог амбасадора Краљевине Белгије у Републици Србији Кунрада Адама
+ larger fontnormal font- Smaller font
amb. Belgije - AdamПрви потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас у куртоазну посету новог амбасадора Краљевине Белгије у Републици Србији Кунрада Адама.

У срдачном разговору, обострано је констатовано да су билатерални односи између наших двеју земаља добри, али и да има простора за њихово даље продубљивање. Интерес Србије је да билатерални односи са Белгијом буду што је могуће бољи. У том светлу, Србија улаже велики напор да буде препозната као поуздан, одговоран и предвидив партнер у региону Западног Балкана.

Размењена су мишљења о могућностима даљег унапређења билатералних односа, европским интеграцијама Србије, питању Косова и Метохије и мултилатералној сарадњи.

Изражено је задовољство поводом успостављеног политичког дијалога, који је последњих година у константном тренду унапређења. С обзиром да је у Републици Србији присутно око 50 белгијских компанија, министар Дачић је указао на потребу даљег јачања економске сарадње, кроз сталан пораст спољно трговинске размене и реализацију нових белгијских инвестиција.

Министар Дачић је изразио захвалност на досадашњој подршци Белгије у процесу приступања Србије Европској Унији и изнео очекивање да ће Белгија наставити да, у оквиру ЕУ, утиче да се наши реформски напори адекватно валоризују.

Министар Дачић је указао и на чврсто опредељење Србије да сва отворена питања у региону Западног Балкана решава дијалогом, у доброј вери и без условљавања.