gototopgototop
utorak, 23. oktobar 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Tradicionalno prijateljstvo, poštovanje i obostrano razumevanje Srbije i Laosa
+ larger fontnormal font- Smaller font
Amb. LaosaPrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Narodne Demokratske Republike Laos Pukao Pomavongsa, koji na nerezidencijalnoj osnovi pokriva Republiku Srbiju iz Ambasade Laosa u Austriji.

Šef srpske diplomatije preneo je izraze zahvalnosti ambasadoru Pomavongsi na njegovom aktivnom zalaganju za unapređenje sveukupnih bilateralnih odnosa dve zemlje tokom četvorogodišnjeg mandata. Potvrdio je da Srbiju i Laos tradicionalno povezuje uzajamno prijateljstvo, poštovanje i obostrano razumevanje, posebno po pitanju poštovanja međunarodnog prava.
U tom svetlu, ministar Dačić posebno je zahvalio na čvrstoj i kontinuiranoj podršci Laosa suverenitetu i teritorijalnom integritetu Republike Srbije.

Ministar Dačić je izrazio uverenje da će dugogodišnji prijateljski odnosi Republike Srbije i Narodne Demokratske Republike Laos nastaviti da se kreću uzlaznom putanjom na svim poljima. Podvukao je da postoji značajan prostor za unapređenje ekonomske saradnje i izrazio otvorenost Srbije da sa Laosom ovu oblast ugovorno reguliše. Pozdravio je intenziviranje obrazovne saradnje dve zemlje.
Na kraju sastanka, iskazana je obostrana spremnost za dalje unapređenje i produbljivanje bilateralnih odnosa Republike Srbije i Laosa.