gototopgototop
понедељак, 22. октобар 2018. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Опроштајна посета амбасадора Вијетнама
+ larger fontnormal font- Smaller font
VijetnamПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је у опроштајну посету нерезиденцијалног амбасадора Социјалистичке Републике Вијетнам у Републици Србији Тран Тхан Цонга.

Министар Дачић је захвалио амбасадору Цонгу на његовом личном доприносу унапређењу билатералних односа између Србије и Вијетнама, изражавајући уверење да ће дугогодишњи пријатељски односи између наших земаља наставити да се и даље унапређују, посебно у области економске, образовне и научно-културне сарадње. Министар Дачић је овом приликом пренео вијетнамском амбасадору и лично саучешће поводом смрти донедавног председника Вијетнама Тран Даи Куанга.

Шеф српске дипломатије је изразио задовољство високим степеном разумевања Србије и Вијетнама у кључним питањима билатералне и мултилатералне сарадње, посебно истичући захвалност Вијетнаму због подршке територијалном интегритету Републике Србије, наглашавајући да је ЈПН тзв. „Косова" флагрантни пример кршења међународног права и угрожавања територијалног суверенитета чланице УН-а.

Такође, потврђена је обострана спремност за даље јачање међусобног дијалога и уверење да ће се наставити позитиван тренд сусрета на високом нивоу између Србије и Вијетнама.