gototopgototop
četvrtak, 28. jun 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ambasador Filipović i general-major Mojsilović na Godišnjoj preglednoj bezbednosnoj konfereniciji OEBS-a
+ larger fontnormal font- Smaller font
filipovic oebs_280620182Delegacija Republike Srbije, koju su predvodili vršilac dužnosti pomoćnika ministra spoljnih poslova za bezbednosnu politiku ambasador Branimir Filipović i pomoćnik ministra odbrane za politiku odbrane general-major Milan Mojsilović, učestvovala je na Godišnjoj preglednoj bezbednosnoj konfereniciji OEBS-a , održanoj od 26. do 28. juna u Beču.

Ova konferencija se održava svake godine, saglasno odluci Ministarskog saveta iz decembra 2002. godine i predstavlja najznačajniji skup OEBS-a u prvoj političko-vojnoj dimenziji.

U toku trodnevnog rada razmotrena su pitanja evropske bezbednosti i razmenjena mišljenja o ključnim bezbednosnim izazazovima i doprinosu koji daje OEBS u suočavanju sa njima. Održane su posebne sesije posvećene obezbeđivanju stabilnosti u regionu OEBS-a u kontekstu razvoja situacije u Ukrajini; izgradnji bezbednosti i poverenja u regionu OEBS-a, strukturnom dijalogu; upravljanju krizama i postkonfliktnoj rehabilitaciji, kontroli naoružanja i izazovima koje donose migracije i transnacionalne pretnje.

Ambasador Filipović i general Mojsilović učestvovali su i izlagali prilikom otvaranja skupa i na sesijama posvećenim strukturnom dijalogu, kontroli naoružanja i izazovima koje donose migracije i transnacionalne pretnje, posebno terorizam.

filipovic oebs_280620183
filipovic oebs_280620181