gototopgototop
četvrtak, 28. jun 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić razgovarao sa potpredsednikom Vlade Ruske Federacije Jurijem Borisovim
+ larger fontnormal font- Smaller font
BorisovPrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić sastao se danas u Moskvi sa potpredsednikom Vlade Ruske Federacije i kopredsednikom srpsko-ruskog Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju Jurijem Borisovim.

Susret ministra Dačića i potpredsednika Vlade Ruske Federacije prvi je od imenovanja Jurija Borisova na ovu funkciju. Šef srpske diplomatije poželeo je potpredsedniku Vlade Ruske Federacije puno uspeha u obavljanju nove funkcije i izrazio čvrsto uverenje da će dosadašnja veoma uspešna saradnja biti nastavljena.

Na današnjem sastanku izraženo je obostrano zadovoljstvo kvalitetom političkog dijaloga i bilateralne saradnje u svim segmentima, kao i saradnjom i uzajamnom podrškom u okviru međunarodnih organizacija.

Sa naše strane izražena je zahvalnost na čvrstoj i doslednoj podršci Ruske Federacije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije.

Sagovornici su razgovarali o aktivnostima i planovima za dalji razvoj bilateralne saradnje u narednom periodu.

Ministar Dačić i potpredsednik Vlade Ruske Federacije razgovarali su o unapređenju ekonomske saradnje, saradnji u oblasti energetike, poljoprivrede, kao i o zajedničkim projektima u sferi privrede, industrije.

Takođe, u današnjem razgovoru dvojica zvaničnika izrazila su i zadovoljstvo povodom jubileja koji se ove godine obeležava, a to je 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Rusije.