gototopgototop
utorak, 26. jun 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Intenziviranje političkog dijaloga i saradnje između Republike Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva
+ larger fontnormal font- Smaller font
Ricard Mur_1Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa Ričardom Murom, političkim direktorom u Forin Ofisu (FCO) Ujedinjenog Kraljevstva.

Zajednički je ocenjeno da su bilateralni odnosi Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva dobri i stabilni i da je u zajedničkom interesu da se intenzivira politički dijalog i saradnja u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Ministar Dačić je istakao da je veoma dobro što Ujedinjeno Kraljevstvo, bez obzira na Bregzit, podržava proces evrointegracija Republike Srbije, ocenivši veoma korisnim to što će se Samit o Zapadnom Balkanu održati u julu 2018. godine, u Londonu.

Razmenjena su i mišljenja u vezi sa situacijom u regionu kao i o značaju doprinosa Republike Srbije na planu očuvanja mira i stabilnosti.

U tom kontekstu ministar Dačić istakao je spremnost Srbije da nastavi da ulaže napore na planu pronalaženja trajnog, kompromisnog i izbalansiranog rešenja u dijalogu sa Prištinom, koje će doprineti stabilnosti celog regiona, a samim tim i Evrope.