gototopgototop
ponedeljak, 25. jun 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić razgovarao sa zamenikom generalnog sekretara Konferencije UN o trgovini i razvoju
+ larger fontnormal font- Smaller font
Izabel Duran_3Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa zamenikom generalnog sekretara Konferencije UN o trgovini i razvoju (UNCTAD) Izabel Duran, koja je u Beogradu zvanično otvorila 39. regionalni kurs za zemlje u tranziciji koji se četvrti put zaredom održava u Beogradu.

Ministar Dačić je izrazio zadovoljstvo zbog prve posete Izabel Duran Republici Srbiji, koja predstavlja odličnu priliku za vođenje razgovora na temu razmatranja mogućnosti unapređenja dosadašnje saradnje između Republike Srbije i UNCTAD.
Osvrnuo se i na Okvir razvojnog partnerstva između Republike Srbije i Ujedinjenih nacija za period od 2016. do 2020. godine, kojim su obuhvaćene i aktivnosti UNCTAD, u kontekstu njegovog doprinosa naporima Vlade Republike Srbije na unapređenju ključnih izazova u ekonomskoj, socijalnoj i ekološkoj sferi.
Takođe, ministar Dačić je predstavio napore i aktivnosti Vlade Republike Srbije na polju implementacije Agende Ujedinjenih nacija o održivom razvoju do 2030. godine, izrazivši uverenje da će UNCTAD, zajedno sa ostalim agencijama UN-a, nastaviti da doprinosi dostizanju Ciljeva održivog razvoja u Republici Srbiji.

Izraženo je obostrano zadovoljstvo povodom uspešne saradnje između Republike Srbije i UNCTAD u organizovanju pomenutog Regionalnog kursa, u kontekstu značaja inicijative za unapređenje trgovinskih politika zemalja u tranziciji.