gototopgototop
петак, 15. јун 2018. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић разговарао са министром одбране Словачке Републике
+ larger fontnormal font- Smaller font
MO SlovackeПрви потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић разговарао је данас са министром одбране Словачке Републике Петером Гајдошем.

У срдачном разговору обострано је оцењено да су билатерални односи две земље традиционално добри и пријатељски. Истакнуто је задовољство због интензивног и континуираног политичког дијалога на свим нивоима и изражен је интерес за даље продубљивање свих видова билатералне, посебно војне сарадње.

Министар Дачић захвалио је на континуираној подршци Словачке Републике евроинтеграцијама Републике Србије и пренео очекивање да ће се она наставити и убудуће. Истакао је да посебно високо ценимо принципијелну подршку Словачке територијалном интегритету и суверенитету Републике Србије и проналажењу компромисног решења за питање Косова и Метохије.

Министар одбране Словачке Гајдош пренео је спремност Словачке Републике да са Републиком Србијом настави да и даље развија интензивну комуникацију и сарадњу на свим пољима, посебно у области одбране. Поновио је да Словачка остаје привржена свом принципијелном ставу да не призна једнострано проглашену независност Косова, као и да ће његова земља и убудуће наставити да пружа пуну подршку европским интеграцијама Републике Србије.

Министар Дачић изразио је уверење да ће овогодишње обележавање 100 година успостављања дипломатских односа који датирају из времена бившe Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца и бивше Чехословачке, пружити додатни импулс продубљивању наших билатералних односа на свим нивоима.