gototopgototop
sreda, 25. april 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić posetio manifestaciju "Grčki dani u Beogradu"
+ larger fontnormal font- Smaller font
Dai Palma_-_muzej_JugoslavijePrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić posetio je danas sa amabsadorom Grčke u Republici Srbiji Elijasom Elijadesom i gradonačenikom Jagodine Draganom Markovićem manifestaciju „Grčki dani u Beogradu" i izložbu „Antička Grčka" koja je organizovana u Muzeju Jugoslavije.

Ministar Dačić istakao je da Srbiju i Grčku veže veliko prijateljstvo, velika međusobna pomoć i podrška. Podsetio je i na snažne veze Srbije i Grčke kroz istoriju.

„Srbija je večno zahvalna Grčkoj na pomoći koja je pružena srpskoj vojsci u Prvom svetskom ratu. Osim srpske svetinje Plave grobnice, druga srpska svetinja na teritoriji Grčke je Hilandar, tako da možemo reći da su Grčka i Srbija i sudbinski povezane.

Raduje me da se naša bilateralna saradnja razvija, nedavno je u poseti Srbiji bio moj kolega ministar Nikos Kocijas. Već u maju idem u Atinu gde ću učestvovati na konferenciji Višegradske grupe. Razvijamo naše odnose i želimo da oni budu sve bolji."

Šef srpske diplomatije naglasio je da Dragan Marković dugi niz godina doprinosi unapređenju odnosa Srbije i Grčke.

Dragan Marković zahvalio je ambasadoru Grčke koji je danas saopštio da je on imenovan za počasnog konzula Grčke sa sedištem u Jagodini.

„Moja obaveza je da sada još više radim na bližoj saradnji naše dve zemlje. Čast mi što sam proglašen za počasnog konzula Grčke u Jagodini. Konzulat će pokrivati Pomoravski, Šumadijski, Resavski i Braničevski okrug", zaključio je on u svom obraćanju.