gototopgototop
utorak, 24. april 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Spremnost Srbije da dalje razvija odnose tradicionalnog prijateljstva i saradnje sa Palestinom
+ larger fontnormal font- Smaller font
PSMP PalestinePrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić danas je razgovarao sa pomoćnicom ministra inostranih poslova Države Palestine za Evropu Amal Džado koja predvodi palestinsku delegaciju na razgovorima u okviru prve sesije bilateralnih političkih konsultacija ministarstava spoljnih poslova Republike Srbije i Države Palestine.

Političke konsultacije sa Državom Palestinom se realizuju u skladu sa Memorandum o političkim konsultacijama ministarstava spoljnih poslova Republike Srbije i Države Palestine koji su potpisali ministri Ivica Dačić i Rijad al Maliki jula 2015. godine, tokom zvanične posete Republici Srbiji predsednika Države Palestine Mahmuda Abasa.

Ministar Ivica Dačić je u dobrodošlici palestinskoj gošći izrazio zahvalnost na podršci po pitanju Kosova i Metohije i istakao spremnost Srbije da dalje razvija odnose tradicionalnog prijateljstva i saradnje sa Palestinom u svim oblastima od obostranog interesa, uključujući i nastavak u oblasti obrazovanja kroz već ustaljenu praksu stipendiranja palestinskih studenata na univerzitetima Srbije.

Zahvalio je i na iscrpnim informacijama o najnovijem razvoju u regionu Bliskog istoka i upoznao je Amal Džado sa aktuelnim aktivnostima Republike Srbije u dijalogu sa Prištinom i Briselom po pitanju KiM.