gototopgototop
petak, 13. april 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić razgovarao sa pomoćnikom generalnog sekretara Ujedinjenih nacija za vladavinu prava i institucije bezbednosti u Departmanu za mirovne operacije UN-a
+ larger fontnormal font- Smaller font
Zuev april_2018Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa pomoćnikom generalnog sekretara Ujedinjenih nacija za vladavinu prava i institucije bezbednosti u Departmanu za mirovne operacije UN-a Aleksandrom Zuevim.

Tom prilikom istaknut je značaj doprinosa koji Srbija kroz učešće u mirovnim operacijama pruža naporima UN-a za očuvanje mira i bezbednosti u svetu, kao i visok nivo profesionalnosti i integriteta koje kontinuirano pokazuju pripadnici Vojske Srbije i policije u misijama UN-a širom sveta, nastavljajući tradiciju učešća Jugoslavije, započetu 1956. godine.

Izražena je puna saglasnost o potrebi poštovanja rezolucije SB UN 1244 i neophodnosti očuvanja prisustva i delovanja Misije UN-A na KiM (UNMIK) kao garanta statusne neutralnosti međunarodnog prisustva.

Pomoćnik generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Zuev je posebno naglasio da UNMIK ostaje važan faktor za očuvanje stabilnosti, ali i oblast vladavine prava na KiM.

Ministar Dačić je i ovom prilikom naglasio značaj koji Ujedinjene nacije imaju za Republiku Srbiju, kao i našu posvećenost prioritetnim oblastima delovanja Organizacije, a obostrano je izražena spremnost za nastavak bliske saradnje i njenog produbljivanja u okviru mirovnih operacija UN-a.