gototopgototop
ponedeljak, 26. mart 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Kontinuirana podrška Irske evrointegracijama Republike Srbije
+ larger fontnormal font- Smaller font
Amb. Irske_mart_2018Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u kurtoaznu posetu novoimenovanu ambasadorku Irske u Republici Srbiji, na nerezidencijalnoj osnovi, sa sedištem u Atini Orlu Oʼ Hanrahan.

Poželevši dobrodošlicu ambasadorki, ministar Dačić je ukazao na značaj daljeg jačanja bilateralnih odnosa dve zemlje, koje je ocenio kao dobre. Naglasio je da posebno treba raditi na unapređenju nedovoljno nerazvijene ekonomske saradnje, ali i na intenziviranju političkog dijaloga.

Ministar Dačić izrazio je posebnu zahvalnost na kontinuiranoj i aktivnoj podršci Irske na planu evropskih integracija Republike Srbije, izrazivši očekivanje da će ona biti nastavljena i ubuduće.

Sagovornici su se saglasili da je potrebno intenzivirati politički dijalog, razmenu poseta i nastaviti sa uzajamnim podrškama u međunarodnim forumima.

Ambasadorka Orla Oʼ Hanrahan je potvrdila podršku evrointegracijama Srbije, istakavši spremnost Irske da pruži konkretnu pomoć u ovom procesu.