gototopgototop
nedelja, 25. februar 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić na otvaranju Centra za ruske studije Fakulteta političkih nauka
+ larger fontnormal font- Smaller font
FPN - centar za ruske studijePrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić prisustvovao je danas svečanom otvaranju Centra za ruske studije Univerziteta u Beogradu Fakulteta političkih nauka i potpisivanju Memoranduma o razumevanju između Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu (FPN) i Moskovskog državnog instituta za međunarodne odnose (MGIMO).

Memorandum o razumevanju potpisali su dekan Fakulteta političkih nauka prof. dr Dragan R. Simić i prorektor za nauku Moskovskog državnog instituta za međunarodne odnose prof. dr Evgenij Kožokin.

Ministar Dačić izrazio je uverenje da će formiranje ovih institucionalnih veza dodatno doprineti kvalitetu rada Centra za ruske studije i unaprediti ukupne odnose dve zemlje i na polju nauke i obrazovanja.

Na svečanoj ceremoniji povodom otvaranja Centra za ruske studije, ministar Dačić istakao je činjenicu da se početak rada Centra poklapa sa obeležavanjem 180. godišnjice srpsko-ruskih diplomatskih odnosa.

„Visok nivo naših odnosa sa Rusijom, međusobna bliskost, podrška i razumevanje još jednom su potvrđeni upravo realizovanom posetom Beogradu velikog i iskrenog prijatelja srpskog naroda i mog dragog kolege Sergeja Lavrova. Opredeljenost za nastavak čvrstih veza sa Rusijom dominirala je u razgovorima koje smo vodili, u šta su građani Srbije mogli neposredno da se uvere tokom sadržajnog programa posete ruskog šefa diplomatije", rekao je ministar Dačić.

Ministar je izrazio zadovoljstvo povodom otvaranja Centra za ruske studije, poželeo je puno uspeha u budućem radu i istakao da očekuje da će Centar u svom radu ambiciozno postaviti ciljeve, planove i aktivnosti, kako bi postigao odgovarajući autoritet u naučnoj zajednici Srbije i Evrope, predstavljajući nepresušni izvor znanja.