gototopgototop
sreda, 10. januar 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić razgovarao sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država
+ larger fontnormal font- Smaller font
Dacic-Skot 10._januarPrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas američkog ambasadora Kajla Skota.


Ambasador Skot preneo je lične praznične čestitke predsednika Donalda Trampa za ministra spoljnih poslova Dačića, kao i čestitke državnog sekretara Reksa Tilersona.

 praznicne cestitke_SAD_10012018
Ministar Dačić i ambasador Skot su razgovarali o trajnim vezama prijateljstva između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država. Konstatovali su da se u 2018. godini navršava 100-godišnjica od naloga predsednika Vudroa Vilsona da se istakne zastava Srbije na Beloj kući u znak podrške Amerike srpskim saveznicima. Takođe, sagovornici su razmotrili aktuelnu saradnju Srbije i SAD-a u nizu oblasti kojima se pruža podrška strateškom cilju Srbije – pristupanju EU.

Obe strane su se saglasile da Srbija igra važnu ulogu u promovisanju veće saradnje i stabilnosti u regionu, uključujući u iznalaženje puta ka normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Šef srpske diplomatije i ambasador Skot složili su se da sve zemlje regiona treba da rade zajedno na pronalaženju puta za rešavanje teških pitanja iz prošlosti na odgovoran način tako da se istovremeno poštuju žrtve i pomaže regionu da ide napred ka skladnijoj budućnosti.