gototopgototop
среда, 10. јануар 2018. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић разговарао са амбасадором Сједињених Америчких Држава
+ larger fontnormal font- Smaller font
Dacic-Skot 10._januarПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је данас америчког амбасадора Кајла Скота.


Амбасадор Скот пренео је личне празничне честитке председника Доналда Трампа за министра спољних послова Дачића, као и честитке државног секретара Рекса Тилерсона.

 praznicne cestitke_SAD_10012018
Министар Дачић и амбасадор Скот су разговарали о трајним везама пријатељства између Србије и Сједињених Америчких Држава. Констатовали су да се у 2018. години навршава 100-годишњица од налога председника Вудроа Вилсона да се истакне застава Србије на Белој кући у знак подршке Америке српским савезницима. Такође, саговорници су размотрили актуелну сарадњу Србије и САД-а у низу области којима се пружа подршка стратешком циљу Србије – приступању ЕУ.

Обе стране су се сагласиле да Србија игра важну улогу у промовисању веће сарадње и стабилности у региону, укључујући у изналажење пута ка нормализацији односа Београда и Приштине.

Шеф српске дипломатије и амбасадор Скот сложили су се да све земље региона треба да раде заједно на проналажењу пута за решавање тешких питања из прошлости на одговоран начин тако да се истовремено поштују жртве и помаже региону да иде напред ка складнијој будућности.