gototopgototop
ponedeljak, 20. novembar 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić i ambasador Fernandes o predstojećoj poseti šefa srpske diplomatije Argentini
+ larger fontnormal font- Smaller font
Dačić - FernandesPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas ambasadora Republike Argentine u Republici Srbiji Rikarda Fernandesa.

U razgovoru je izraženo obostrano zadovoljstvo zbog predstojeće posete ministra Ivice Dačića Argentini, povodom prisustva na svečanom otvaranju Trga Republika Srbija u Buenos Ajresu 22. novembra ove godine, koje je posle otvaranja Parka Republike Argentine u Beogradu u oktobru ove godine, još jedna potvrda prijateljskih odnosa naše dve zemlje.

Sa naše strane je ukazano na interes za dalje unapređenje političkog dijaloga i svestrane saradnje sa Argentinom i u tom kontekstu posebno istaknut značaj predstojećih susreta prvog potpredsednika Vlade i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića sa potpredsednicom Republike Argentine Gabrijelom Mićeti i ministrom inostranih poslova Horheom Marselom Forijem, tokom kojeg je planirano potpisivanje Sporazuma između Republike Srbije i Republike Argentine o trgovini i ekonomskoj saradnji.