gototopgototop
četvrtak, 16. novembar 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ambasador Branimir Filipović razgovarao sa pomoćnikom generalnog sekretara NATO-a za javnu diplomatiju
+ larger fontnormal font- Smaller font
zgrada msp-aVršilac dužnosti pomoćnika ministra za bezbednosnu politiku ambasador Branimir Filipović razgovarao je sa pomoćnikom generalnog sekretara NATO-a za javnu diplomatiju ambasadorom Takan Ildemom, koji je tokom posete Beogradu učestvovao na skupu „Peta beogradska NATO nedelja", 16. i 17. novembra 2017. koji je organizovao Centar za evroatlantske studije, uz podršku NATO odeljenja za javnu diplomatiju i Ambasade SAD-a u Beogradu.

Teme razgovora su se odnosile na dalje unapređenje partnerske saradnje Republike Srbije i NATO-a uz dalji razvoj dijaloga na različitim nivoima nakon uspešne posete predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića sedištu NATO-a, 15. novembra 2017. godine, razgovora koje je imao sa generalnom sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom i učešća na sastanku Severnoatlanskog saveta u formatu NAC pus Srbija.

Razgovarano je i o aktivnostima na polju javne diplomatije i daljim koracima koje će preduzimati obe strane, kao i pronalaženju načina da se dosadašnji rezulteti saradnje Srbije i NATO-a na što bolji način prezentuju široj javnosti.

Ambasador Filipović je istakao da Ministarstvo spoljnih poslova i druge državne institucije posvećuju punu pažnju ovim aktivnostima u prioritetnom cilju, da se istinito, pravovremeno i na adekvatan način široj javnosti prezentuju rezultati dosadašnje praktične saradnja sa NATO-om u okviru Partnerstva za mir i drugih programa Alijanse, i obrazloži značaj intenziteta političkog dijaloga.

U tom cilju, sa naše strane je naglašeno da je Ministarstvo spoljnih poslova otvoreno za saradnju sa civilnim društvom, medijima i drugim organizacijama, kao i da njegovi predstavnici redovno i aktivno učestvuju na svim javnim i drugim skupovima, koje ove organizacije priređuju.