gototopgototop
sreda, 08. novembar 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić pozvao na konsultacije ambasadora Republike Srbije u Ukrajini Radeta Bulatovića
+ larger fontnormal font- Smaller font
dacicPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić pozvao je danas na konsultacije ambasadora Republike Srbije u Ukrajini Radeta Bulatovića, povodom aktuelnih pitanja odnosa sa Ukrajinom.

Kao što je poznato, Srbija je od izbijanja krize u Ukrajini više puta ukazala da poštuje teritorijalni integritet Ukrajine što je dokazano i prilikom predsedavanja Srbije OEBS-u. Takođe, Srbija je preduzela niz konkretnih koraka u procesuiranju srpskih državljanja koji se bore na stranim ratištima, uključujući Ukrajinu, čime je pokazala posvećenost poštovanju svojih međunarodno-pravnih obaveza.

Ministar Dačić je podsetio da je poznato da su ukrajinski plaćenici učestvovali u zločinima koje su počinile hrvatske snage prema srpskom narodu u Hrvatskoj, koje Ukrajina za razliku od Srbije, nikada nije osudila.
Cilj diplomatskih misija u stranim zemljama trebalo bi da bude uspostavljanje boljih bileteralnih odnosa između država.

Srbija ostaje posvećena izgradnji dobrih odnosa sa Ukrajinom, na principima međusobnog uvažavanja i neće dozvoliti da bude koletaralna žrtva međunarodnih odnosa koji nemaju veze sa Srbijom.
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić u narednim danima će razgovarati sa ambasadorom Bulatovićem o daljim aktivnostima vezanim za odnose sa Ukrajinom.