gototopgototop
četvrtak, 02. novembar 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Zahvalnost Srbije zbog odluke Surinama o povlačenju priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova
+ larger fontnormal font- Smaller font
MUP SurinamaPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas ministra unutrašnjih poslova Republike Surinam Mohameda Fajzel Nersalima.

Izrazivši dobrodošlicu gostu, ministar Dačić je preneo duboku zahvalnost Srbije zbog odluke Surinama o povlačenju priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova. Istakao je da je takva odluka izraz prijateljstva i da će nesumnjivo doprineti bližim odnosima i unapređenju saradnje između Srbije i Surinama.

Ministar Nersalim je naglasio da Vlada Surinama pridaje veliki značaj principu nemešanja u unutrašnja pitanja, prvenstveno prijateljskih država, kao što je Srbija. Ukazao je da je odluka o povlačenju priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova principijelna i da je doneta nakon dugih konsultacija i uz saglasnost sa predsednikom Surinama. Složio se da ta odluka predstavlja dobru osnovu za razvoj bilateralne saradnje između Srbije i Surinama, posebno u oblasti ekonomije.

U tom kontekstu, na sastanku su razmatrani i inicijalni, konkretni oblici saradnje, na kojima će se intenzivno raditi u narednom periodu.