gototopgototop
ponedeljak, 30. oktobar 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić zahvalio Bugarskoj na zalaganju za nastavak politike proširenja Evropske unije
+ larger fontnormal font- Smaller font
Parlament Bugarske_30._oktobar_2017Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa predsednikom Narodne skupštine Republike Bugarske Dimitrom Glavčevim, koji boravi u zvaničnoj poseti Republici Srbiji.

Tokom razgovora, obostrano je izraženo zadovoljstvo povodom dobrih bilateralnih odnosa Srbije i Bugarske, kao i intenzivnog političkog dijaloga koji je vođen u proteklom periodu. Takođe je izraženo zadovoljstvo povodom dobre saradnje između dva Parlamenta, što predstavlja važan doprinos razvoju sveukupnih bilateralnih odnosa.

Izražena je spremnost za dalje unapređenje saradnje između naše dve zemlje, pre svega na planu ekonomije, energetike, i infrastrukture. U tom smislu, izdvojeni su završetak istočnog kraka Koridora 10, modernizacija pruge Niš – Dimitrovgrad, kao i projekat izgradnje gasnog interkonektora Srbija-Bugarska.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić zahvalio je Bugarskoj na zalaganju za nastavak politike proširenja Evropske unije, što predstavlja i jedan od prioriteta njenog predsedavanja Savetu Evropske unije, u prvoj polovini naredne godine.