gototopgototop
petak, 27. oktobar 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Tribina na Pravnom fakultetu u Kragujevcu o spoljnoj, bezbednosnoj i odbrambenoj politici Srbije
+ larger fontnormal font- Smaller font
Filipovic -_KragujevacVršilac dužnosti pomoćnika ministra spoljnih poslova za bezbednosnu politiku ambasador Branimir Filipović učestvovao je 26. oktobra 2017. godine na tribini na Pravnom fakultetu u Kragujevcu koja je bila posvećena izazovima spoljne, bezbednosne i odbrambene politike Republike Srbije.

Skup je organizovao Institut za evropske poslove u Beogradu u saradnji sa Pravnim fakultetom u Kragujevcu i predstavlja nastavak organizovanja sličnih skupova, na kome su uvek učestvovali predstavnici Ministarstva spoljnih poslova.

Pored ambasadora Filipovića na ovom skupu su govorili narodni poslanik i šef delegacije Narodne skupštine Republike Srbije u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Dragan Šormaz, , šef NATO Vojne kancelarije za vezu u Beogradu general Čezare Marineli i Kurt Doneli, zamenik šefa Misije SAD-a u Beogradu.

Na tribini se sa studentima razgovaralo o prioritetima spoljne i bezbednosne politike Republike Srbije, odnosima Republike Srbije sa NATO-om kroz Program partnerstvo za mir, procesu pristupanja naše zemlje EU, posebno u oblasti bezbednosti i odbrane, bezbednosnim izazovima i regionalnoj saradnji.