gototopgototop
sreda, 18. oktobar 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Šefovi diplomatija Srbije i Iraka o unapređenju ekonomske, obrazovne i kulturne saradnje
+ larger fontnormal font- Smaller font
Sastanak ministra Dačića sa ministrom inostranih poslova Irbahimom Al-DžafarijemPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa svojim domaćinom, ministrom inostranih poslova Republike Irak, Irbahimom Al-Džafarijem.

Ministar Dačić naglasio je važnost prijateljskih odnosa dve države i potencijal koji postoji za njihovo dalje unapređenje. Šef srpske diplomatije dao je punu podršku teritorijalnom integritetu i celovitosti Republike Irak.

Ministar Al-Džafari zahvalio je na pomoći koju Republika Srbija pruža Republici Irak u borbi protiv terorizma i na podršci koju daje očuvanju teritorijalne celovitosti, i posebno podvukao da možemo i na dalje računati na punu podršku Iraka u očuvanju i zaštiti teritorijalnog integriteta Srbije.

Sagovornici su se složili da je u narednom periodu neophodno razviti ekonomske veze, ali i obrazovnu, kulturnu i razvojnu saradnju i da je važno dati podsticaja parlamentarnim grupama prijateljstva da unaprede svoj rad, kao i da se obnovi rad Mešovitog privrednog komiteta.

Ministar inostranih poslova Iraka naglasio je i važnost prisustva srpskih firmi u obnovi i razvoju Iraka, pozivajući se na dugogodišnje iskustvo iz perioda SFRJ i nesebično prijateljstvo Srbije i Iraka.
 


Sastanak ministra Dačića sa ministrom inostranih poslova Irbahimom Al-Džafarijem
Sastanak ministra Dačića sa ministrom inostranih poslova Irbahimom Al-Džafarijem