gototopgototop
sreda, 18. oktobar 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić i ministar odbrane Iraka Hajali o potencijalima za unapređenje saradnje dve zemlje
+ larger fontnormal font- Smaller font
irak dacic al hajalijem 01Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić koji boravi u zvaničnoj poseti Republici Irak sastao se danas ministrom odbrane Irfanom Mahmud Hajalijem.

Obostrano su istaknuti tradicionalni odlični prijateljski odnosi između dve države i njihovih naroda.

U razgovoru, ministar Dačić je podvukao važnost poštovanja teritorijalnog integriteta Republike Srbije i Republike Irak i međusobne podrške na međunarodnom planu.

Ministar odbrane Republike Irak Irfan Mahmud Hajali je zahvalio na podršci koju Srbija daje borbi protiv terorizma kroz učešće u Globalnoj koaliciji protiv terorizma.

Obostrano je zaključeno da su potencijali za unapređenje saradnje između Srbije i Republike Irak veliki u brojnim oblastima, a posebno u obnovi infrastrukture i razvoju poljoprivrede Iraka i obrazovanju.

Posebno je istaknuta veoma dobra saradnja dva Ministarstva odbrane i dve vojske, kao i važnost koju Irak ima za srpsku namensku privredu. Ministar Hajali je podvukao i važnost stalnih kontakata između dve države na svim nivoima i sa tim ciljem je prihvatio da poseti Srbiju u najskorije vreme.Sastanak ministra Dačića sa ministrom odbrane Irfanom Mahmut Hajalijem
Sastanak ministra Dačića sa ministrom odbrane Irfanom Mahmut Hajalijem
Sastanak ministra Dačića sa ministrom odbrane Irfanom Mahmut Hajalijem
Sastanak ministra Dačića sa ministrom odbrane Irfanom Mahmut Hajalijem