gototopgototop
četvrtak, 12. oktobar 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Dačić i Danijelson o daljem napretku Srbije u evropskim integracijama i Berlinskom procesu
+ larger fontnormal font- Smaller font
DanijelsonPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, na marginama Beogradskog bezbednosnog foruma, razgovarao je sa generalnim direktorom Generalnog direktorata Evropske komisije za susedsku politiku i pregovore o proširenju Kristijanom Danijelsonom.

Sagovornici su tokom razgovora razmenili mišljenja o daljem napretku Srbije u evropskim integracijama, Berlinskom procesu i unapređenju vidljivosti Evropske unije u Srbiji.

Zajednički su ocenili da govor predsednika Evropske komisije Žan Klod Junkera o stanju Unije pruža dodatni podsticaj za napredovanje i jasnije ocrtava evropsku perspektivu Srbije.

Izrazili su očekivanje da do kraja godine budu otvorena nova pregovaračka poglavlja i na taj način održi postojeća dinamika pristupnih pregovora Srbije. Složili su se da je Berlinski proces izuzetno pozitivna inicijativa, sa političkog i ekonomskog aspekta, koja doprinosi stabilizaciji regiona, kao i artikulaciji zajedničkih interesa. Iako je Evropska unija najveći trgovinski partner Srbije, pri čemu je članstvo u Uniji naš glavni strateški cilj, složili su se da je potrebno da se zajedničkim naporima učini više na unapređenju vidljivosti Evropske unije u Srbiji.Sastanak Dačić - Danijelson

Sastanak Dačić - Danijelson

Sastanak Dačić - Danijelson