gototopgototop
ponedeljak, 09. oktobar 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Srbija nastavlja da pruža svoj doprinos u rešavanju migrantske krize
+ larger fontnormal font- Smaller font
Stilijanidis 1Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa evropskim komesarom za humanitarnu pomoć i upravljanje vanrednim situacijama Hristosom Stilijanidesom u sklopu njegove posete Srbiji.

Ministar Dačić je ovom prilikom zahvalio na podršci Evropske unije, kao i ličnom angažmanu komesara Stilijanidesa u obezbeđivanju pomoći Srbiji na regulisanju migrantske krize i adekvatnom tretmanu migranata. Podsetio je da je ova kriza zajednički problem, koji ni jedna zemlja ne može sama da reši, već je neophodna međusobna saradnja i solidaran pristup. Izrazio je nadu da će, u skladu sa tim, EU nastaviti da pruža podršku Srbiji.

Ministar Dačić je ukazao da je od samog početka krize Srbija svojim humanim i odgovornim postupanjem pokazala da deli zajedničke vrednosti sa Evropskom unijom. Dodao je da će Srbija ostati posvećena pronalasku sveobuhvatnog i kompromisnog rešenja krize, spremna da nastavi da pruži svoj doprinos, ali i da preuzme svoj deo obaveza.

Komesar Stilijanides je naglasio da je odlučio da ponovo poseti Srbiju kako bi izrazio svoju podršku i najavio pomoć EU, u vrednosti od 4 miliona evra, za sprovođenje humanitarnih projekata namenjenih migrantima u Srbiji. Napomenuo je da je od 2015. godine Evropska unija najveći donator Srbiji pomoći za vanredne situacije.

Podvukao je da je Srbija pokazala da je pouzdan partner, na čiju saradnju Evropska unija može da računa i u teškim okolnostima. Istakao je da je i prilikom ove posete imao mogućnost da se uveri u značajan napredak u obezbeđivanju uslova za migrante.

Komesar Stilijanides je zaključio da je nesporna evropska perspektiva Srbije, odnosno da je Srbije deo Evrope, kao i da je budućnost Evropske unije i Srbije zajednička.Sastanak ministra Dačića sa Hristosom Stilijanidisom
Sastanak ministra Dačića sa Hristosom Stilijanidisom
Sastanak ministra Dačića sa Hristosom Stilijanidisom
Sastanak ministra Dačića sa Hristosom Stilijanidisom
Sastanak ministra Dačića sa Hristosom Stilijanidisom