gototopgototop
utorak, 03. oktobar 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić razgovarao sa delegacijom poslanika Parlamenta Velike Britanije
+ larger fontnormal font- Smaller font
UK 2Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa delegacijom članova Gornjeg i Donjeg doma Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva.

U razgovoru je obostrano ocenjeno da su bilateralni odnosi dve zemlje dobri sa prostorom za dalje unapređenje, kao i intenziviranje političkog dijaloga, posebno na visokom i najvišem nivou. U tom kontekstu kao veoma značajna je istaknuta parlamentarna saradnja.

Sagovornici su se složili da postoji i zajednički interes za dalje produbljivanje i jačanje svih vidova bilateralne saradnje, uz postojanje značajnih potencijala za dalje unapređenje ekonomske saradnje.

Konstatovano je da Srbiju i Ujedinjeno Kraljevstvo, koji ove godine obeležavaju 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, povezuje istorijsko prijateljstvo i savezništvo iz dva svetska rata.

Ministar Dačić zahvalio je na dosadašnjoj kontinuiranoj podršci Ujedinjenog Kraljevstva evrointegracijama Republike Srbije.

Tokom razgovora razmenjena su mišljenja o situaciji na Zapadnom Balkanu i istaknuta je važnost očuvanja stabilnosti i unapređenja regionalne saradnje.Sastanak ministra Dačića sa delegacijom Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva
Sastanak ministra Dačića sa delegacijom Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva
Sastanak ministra Dačića sa delegacijom Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva
Sastanak ministra Dačića sa delegacijom Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva