gototopgototop
уторак, 03. октобар 2017. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић разговарао са делегацијом посланика Парламента Велике Британије
+ larger fontnormal font- Smaller font
UK 2Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић састао се данас са делегацијом чланова Горњег и Доњег дома Парламента Уједињеног Краљевства.

У разговору је обострано оцењено да су билатерални односи две земље добри са простором за даље унапређење, као и интензивирање политичког дијалога, посебно на високом и највишем нивоу. У том контексту као веома значајна је истакнута парламентарна сарадња.

Саговорници су се сложили да постоји и заједнички интерес за даље продубљивање и јачање свих видова билатералне сарадње, уз постојање значајних потенцијала за даље унапређење економске сарадње.

Констатовано је да Србију и Уједињено Краљевство, који ове године обележавају 180 година од успостављања дипломатских односа, повезује историјско пријатељство и савезништво из два светска рата.

Министар Дачић захвалио је на досадашњој континуираној подршци Уједињеног Краљевства евроинтеграцијама Републике Србије.

Током разговора размењена су мишљења о ситуацији на Западном Балкану и истакнута је важност очувања стабилности и унапређења регионалне сарадње.Састанак министра Дачића са делегацијом Парламента Уједињеног Краљевства
Састанак министра Дачића са делегацијом Парламента Уједињеног Краљевства
Састанак министра Дачића са делегацијом Парламента Уједињеног Краљевства
Састанак министра Дачића са делегацијом Парламента Уједињеног Краљевства