gototopgototop
sreda, 20. septembar 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Principijelni stav Sao Toma i Principa o poštovanju međunarodnog prava i nepriznavanju Kosova
+ larger fontnormal font- Smaller font
MIP Sao TomaPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić imao je danas u Njujorku sastanak sa ministrom inostranih poslova Sao Tome i Principa Urbinom Boteljom.

Ministar Dačić je istakao značaj obeležavanja 40 godina diplomatskih odnosa i naglasio važnost nastavka jačanja prijateljskih odnosa i bilateralne saradnje.

Potvrdio je posvećenost Srbije očuvanju tradicionalnih veza koje postoje sa ovom zemljom i zahvalio je na odluci da se povuče priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.
Ministar Dačić ukazao je na značaj očuvanja ovog principijelnog stava i uputio poziv ministru Botelju da poseti Srbiju.

Ministar Boteljo je istakao da visoko ceni i uvažava doprinos koji je je Jugoslavija dala razvoju njegove zemlje i potvrdio da Vlada poklanja veliku pažnju Srbiji i rešavanju pitanja KiM kroz dijalog.
Podvukao je da ostaju čvrsto na poziciju o nepriznavanju JPNK, neprihvatanju bilo kakve forme odnosa, i zalaganju da se postigne mirno rešenje uz poštovanje međunarodnog prava i Povelje UN-a.

Zahvalio je na pozivu i uzvratio pozivanjem šefa srpske diplomatije da poseti Sao Tome i Principe.Sastanak Dačić - MIP Sao Tome i Principe
Sastanak Dačić - MIP Sao Tome i Principe