gototopgototop
ponedeljak, 11. septembar 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Najrobi: Srpske zastave na fudbalskom turniru u Kiberi
+ larger fontnormal font- Smaller font
najrobi 11092017_2Predsednica dobrotvornog društva „Umodza" pozvala je ambasadora Srbije u Keniji Dragana Županjevca da prisustvuje dobrotvornom fudbalskom turniru i kulturnom programu, koji je organizovan u Kiberi, u znak zahvalnosti Ambasadi Srbije, koja je pomogla da dvojica mladih fudbalera iz Kenije dođu u Srbiju na školovanje i pronađu angažman u jednom od naših klubova.

Ambasador Županjevac, bio je počastvovan  dobrodošlicom, a pored terena bio je veliki pano sa pozdravom ambasadoru, dok su igrači nosili majice sa kenijskim i srpskim zastavama. Tokom utakmice i kulturnog programa, Srbija, kao sportska nacija, je više puta pomenuta, kao i spremnost i želja mnogih mladih talentovanih sportista iz Kibere, da dođu u Srbiju i treniraju u našim sportskim klubovima.

najrobi _11092017_1

Inače, u Kiberi, svetski poznatom divljem naselju, živi sedamdeset hiljada ljudi u izuzetno teškim uslovima, bez vode, struje i osnovnih sredstava za život. Ambasador Županjevac je obišao obdanište i osnovnu školu, u zgradi napravljenoj od lima i blata, gde je deci Kibere, po prvi put pričao da postoji zemlja u Evropi, Srbija, koja voli sport i u kojoj se igra dobar fudbal.

najrobi 11092017_3
„Imajući u vidu da će Srbija u periodu pristupanja EU pružati pomoć zemljama u razvoju, za šta nam UN tim u Srbiji već nudi podršku, smatram da bi Kenija, koja je naš značajan spoljnotrgovinski partner u Istočnoj Africi i koja nam pruža principijelnu podršku oko KiM, mogla da bude jedan od značajnih primaoca naše pomoći u obrazovanju, sportu i šire", zaključio je ambasador Županjevac.
Ključne reči: Kenija