gototopgototop
среда, 06. септембар 2017. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Токио: Одржан концерт јапанске групе „Јапалкан“ у Амбасади Србије
+ larger fontnormal font- Smaller font
japalkan 0_06.09.2017Удружење за унапређење музичке сарадње са Србијом на челу са председницом Ецуко Цунозаки, супругом бившег амбасадора Јапана у Београду, организовало је 6. септембра, у просторијама Амбасаде Србије у Токију, концерт јапанске групе „Јапалкан", која изводи српску музику.

Амбасадор Ненад Глишић захвалио се члановима састава „Јапалкан" на популарисању српске музике широм Јапана и изразио наду да ће ова група следеће године први пут посетити Србију, на позив режисера Емира Кустурице.„Надам се да ће ваш репертоар српских песама, након боравка у Србији и гостовања на фестивалу Кустендорф, бити још шири. Хвала Ецуко Цунозаки на помоћи коју редовно пружа у организовању културних манифестација у Амбасади, као и председнику Асоцијације Јапан-Србија, бившем амбасадору у Београду Тадаши Нагаију, на присуству и подршци одржавању концерта", рекао је амбасадор Глишић, који се, на гитари, придружио групи у извођењу композиција „Април у Београду" и „Тамо далеко". Он је присутнима поделио текст песме „Тамо далеко", како би заједно отпевали.

japalkan 1_06.09.2017

По завршетку концерта, гости су имали прилике да пробају различите српске кулинарске специјалитете, ракију и вина из Србије.
Кључне речи: Јапан