gototopgototop
petak, 04. avgust 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Opredeljenost Republike Srbije da sa Državom Katar razvija svestranu saradnju
+ larger fontnormal font- Smaller font
Katar 1Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas državnog ministra za spoljna pitanja Države Katar Sultana bin Saada Al-Muraihija.

U razgovoru je ocenjeno da su odnosi dve zemlje dobri i sa perspektivnom daljeg napretka, a kao najznačajnija tačka izdvojeni su ekonomski odnosi i investicije.

Obostrano je konstatovano intenziviranje političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou, te preneto uverenje da će predstojeća poseta katarskog emira Srbiji dodatno učvrstiti odnose dve zemlje.

Ministar Dačić je potvrdio opredeljenost Republike Srbije da sa Državom Katar razvija svestranu saradnju, u svim oblastima gde za to postoje realne mogućnosti i obostrani interes.

Iskazana je zajednička želja za unapređenjem i privrednih veza između dve zemlje, kroz povećanje obima spoljno trgovinske razmene i dolazak katarskih investicija u Srbiju.

Šef srpske diplomatije ponovio je stav Srbije da se kriza u Zalivu mora rešavati dijalogom, na miran način, bez pritisaka i sankcija i ponudio pomoć Srbije u relaksaciji situacije u tom regionu.Sastanak Dačić - Sultan bin Saad Al-Muraiki
Sastanak Dačić - Sultan bin Saad Al-Muraiki
Sastanak Dačić - Sultan bin Saad Al-Muraiki
Sastanak Dačić - Sultan bin Saad Al-Muraiki
Sastanak Dačić - Sultan bin Saad Al-Muraiki