gototopgototop
petak, 21. jul 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Oproštajna poseta ambasadora Piningtona
+ larger fontnormal font- Smaller font
Kanada 3Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u oproštaju posetu ambasadora Kanade u Republici Srbiji Filipa Piningtona.

Ovom prilikom, ministar Dačić zahvalio je ambasadoru Piningtonu na njegovom ličnom doprinosu razvoju ukupnih bilateralnih odnosa. Posebno je istaknuto obostrano zadovoljstvo zbog unapređenog političkog dijaloga na visokom nivou, što je potvrđeno i zvaničnom posetom ministra Dačića Otavi novembra 2016. godine.

U razgovoru je ocenjeno da su odnosi dve zemlje dobri i sa perspektivnom daljeg napretka, a kao najznačajnija tačka izdvojeni su ekonomski odnosi i investicije. Obostrano je konstatovano da je jačanje saradnje među zemljama regiona Zapadnog Balkana ključno za prosperitet svih ovdašnjih naroda. Ponovljena je podrška Kanade procesu evropskih integracije Srbije i zalaganju naše zemlje na očuvanju stabilnosti regiona.

Na kraju susreta, šef srpske diplomatije poželeo je ambasadoru Piningtonu puno uspeha na profesionalnom i ličnom planu, uz napomenu da su mu vrata Srbije uvek otvorena.
Ambasador Pinington je zahvalio, uz konstataciju da se raduje daljem napretku Srbije, kao zemlje sa velikim potencijalima.Sastanak ministra Dačića sa ambasadorom Kanade
Sastanak ministra Dačića sa ambasadorom Kanade
Sastanak ministra Dačića sa ambasadorom Kanade
Sastanak ministra Dačića sa ambasadorom Kanade