gototopgototop
sreda, 19. jul 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić i general Skaparoti o političkoj situaciji u regionu i mogućnostima za produbljivanje saradnje Srbije i NATO-a
+ larger fontnormal font- Smaller font
SkaparotiPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je generala Kurtisa Skaparotija, vrhovnog komandanta NATO snaga za Evropu i komandanta oružanih snaga SAD u Evropi, sa kojim je razmenio mišljenja o političkoj situaciji u regionu, bezbednosnim izazovima i mogućnostima za produbljivanje saradnje između Republike Srbije i NATO-a.

Zajednički je konstatovan visok nivo i intenzitet političkog dijaloga i praktične saradnje između Republike Srbije i NATO-a, kroz Program Partnerstvo za mir što doprinosi boljem međusobnom razumevanju i unapređenju odnosa.

Ministar Dačić još jednom je naglasio da Republika Srbija sprovodi politiku vojne neutralnosti, da ne teži članstvu u NATO, niti u bilo kom drugom vojnom savezu. Istovremeno, Srbija želi da unapredi partnersku saradnju sa Alijansom u praktičnim oblastima i u sferi političkog dijaloga, u cilju zajedničkog doprinosa očuvanju mira i stabilnosti u regionu.

Govoreći o političkoj situaciji u regionu, ministar Dačić je podsetio da Republika Srbija svojim odgovornim i odmerenim pristupom nastoji da doprinese očuvanju regionalne stabilnosti i unapređenju dobrosusedskih odnosa, jer je to preduslov za ekonomski napredak i prosperitet svih građana na ovim prostorima.

Šef srpske diplomatije je ukazao na značaj koji KFOR ima kao ključni garant bezbednosti srpske zajednice na Kosovu i Metohiji, kao i na veoma važnu ulogu u implementaciji Briselskog sporazuma.Sastanak Dačić - Skaparoti
Sastanak Dačić - Skaparoti
Sastanak Dačić - Skaparoti
Sastanak Dačić - Skaparoti
Sastanak Dačić - Skaparoti