gototopgototop
utorak, 04. jul 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Intenziviranje političkog dijaloga i realizacija poseta na visokom nivou između Srbije i Ugande
+ larger fontnormal font- Smaller font
Uganda 2rvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas državnog sekretara Ministarstva inostranih poslova Republike Ugande Henrija Okelu.

Na sastanku su obostrano istaknuti tradicionalno bliski odnosi između dve zemlje i podržano njihovo dalje unapređenje u svim oblastima od zajedničkog interesa. U tom kontekstu, apostrofiran je značaj intenziviranja političkog dijaloga, što podrazumeva i realizaciju planiranih poseta na visokom nivou.

U razgovoru je ukazano i na potrebu produbljivanja ekonomske saradnje, u oblastima kao što su poljoprivreda, turizam, građevinarstvo, telekomunikacije i farmaceutska industrija.

Ministar Dačić je posebno istakao zahvalnost na principijelnom stavu Republike Ugande u pogledu nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova i izrazio očekivanje da će se nastaviti podrška Ugande teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije.

Susret prvog potpredsednika Vlade Srbije i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i Henrija Okele je organizovan u sklopu političkih konsultacija između Republike Srbije i Republike Ugande, koje se održavaju u Beogradu. Domaćin delegaciji Ugande je državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Nemanja Stevanović.
Sastanak Dačić - Okelu
Sastanak Dačić - Okelu
Sastanak Dačić - Okelu