gototopgototop
subota, 24. jun 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Telegram saučešća premijeru Pakistana povodom terorističkih napada
+ larger fontnormal font- Smaller font
Slika 1Vršilac dužnosti premijera Srbije i šef srpske diplomatije Ivica Dačić uputio je telegram saučešća premijeru Islamske Republike Pakistan Muhamadu Navazu Šarifu saučešće povodom tri odvojena teroristička napada u istom danu u Pakistanu.

„Sa velikom tugom i nevericom primili smo vest o terorističkim napadima u jednom danu u Vašoj zemlji i to na kraju meseca Ramazana, kada Vaš narod ne sme da žali već treba da proslavi jedan od svojih najvećih praznika.

Dozvolite mi da Vam u ime Vlade Republike Srbije i u svoje lično ime prenesem izraze najiskrenijeg saučešća zbog gubitka nevinih života.

Koristim ovu priliku da izrazim najoštriju osudu ovih i svih drugih terorističkih akata čiji je je jedini cilj ubijanje ljudi, pokušaj izazivanja haosa i atak na civilizacijske vrednosti savremenog sveta, ali i na pravo svakog čoveka da slobodan od straha živi i stvara.

U ime Vlade Republike Srbije prenosim našu bezrezervnu spremnost da na svaki mogući način, u saradnji sa Vama i svima onima koji, kao i mi, osuđuju ovakve varvarske akte, pružimo svoj maksimalni doprinos iskorenjivanju ovog najvećeg zla današnjice", navodi se u telegramu saučešća ministra Dačića.